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Comer y beber

La Sidra

El Conseyu Regulador, constituyíu nel añu 2002, exerce los llabores de control sobre esti productu tan asturianu.

Ellabórase a partir de variedaes de mazana de sidra que se dan tradicionalmente na zona de producción amparada, que compriende los 78 conceyos del Principáu d’Asturies, y algámase de la fermentación alcohólica total o parcial de la mazana fresco o del so mostu.

Esti productu pue alcontrase nel mercáu en tres modalidaes: sidra natural, sidra natural escanciao y sidra esplumoso.

Toes elles carauterícense por una baxa graduación alcohólica, ente 4º y 6º. De recendor y sabor francos, llimpios y equilibraos. El so aspeutu ye brillante y tresparente.

 

 

Llexislación

Resolución de 24 d’ochobre de 2002, de la Conseyería de Mediu Rural y Pesca, pola que s’aprueba, col calter transitoriu establecíu nel reglamentu (CEE) 2081/92, el Reglamentu de la Denominación d’Orixe Protexida Sidra d’Asturies

Rectificación d’errores BOPA 265 (15-11-2002).

Rectificación d’errores BOPA 2 (3-1-2003).

ORDE APA/224/2003, de 28 de xineru, pola que se ratifica’l Reglamentu de la Denominación d’Orixe Protexida "Sidra d’Asturies". 

Reglamentu (CE) nu 2154/2005 de la Comisión, de 23 d’avientu de 2005, pol que se completa l’anexu del Reglamentu (CE) nu 2400/96 no que cinca al rexistru d’una denominación nel Rexistru de Denominaciones d’Orixe Protexíos y d’Indicaciones Xeográfiques Protexíes (Sidra de Asturias o Sidra d’Asturies) (DOP)

 

Enllaces d’interés