Gobierno del Principado de Asturias

Asturias, mucho más cerca

Estás en

Aniciu Situaciones na vida Visitar Asturies Comer y beber Vinu de la Tierra de Cangas
 

Comer y beber

Vinu de la Tierra de Cangas

Les nueves teunoloxíes introduxéronse nos métodos d'ellaboración p'algamar la IGP "Vinu de la Tierra de Cangas".

Pocos son fuera d'Asturies los que conocen que na nuesa rexón non solo hai vinu, sinon que nunca dexó d'habelo, a lo menos dende tiempos medievales cuando les distintes órdenes relixoses espardíes pela rexón introduxeron les vides. Estos viñeos concéntrense nel suroccidente d'Asturies –esta zona tien un microclima especial- col conceyu de Cangas de Narcea no cimero, razón pola que'l vinu ehí ellaborao ye conocío como “Vinu de Cangas”, anque otros conceyos como Allande, Grandas de Salime, Eilao, Pezós, Degaña ya Ibias, tamién produzan vinu.

La so ellaboración nes vieyes bodegues caltién aínda los métodos tradicionales. Les variedaes d’uva del país son les de carrasquín, berdexu y albarín, contando con una mayor producción les de mencía.

El resurdimientu de les bodegues na zona fixo qu'estos caldos, nes sos variedaes tinto y blanco, seyan reconocíos cola IGP (Indicación Xeográfica Protexida) “Vinu de la Tierra de Cangas”.

Más información: http://vinotierracangas.wordpress.com/

Llexislación

Enllaces d’interés